اگر شما هم می خواهید که با درمان های ارتودنسی جلو بودن فک پایین آشنا شوید، با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.
✍دسترسی سریع
Toggleارتودنسی یکی از رشته ها با بازارکار پردرآمد در دندانپزشکی می باشد که هدف آن شامل منظم شدن دندان ها، درست شدن مسیر رشد فک و جایگاه صحیح دندان ها در یک ردیف می باشد. جلو بودن فک پایین معضل ده درصد از افراد جامعه می باشد که شدت آن در بین افراد متفاوت است. درمان این مشکل بر اساس میزان جلوآمدگی می تواند متفاوت باشد. بعضی افراد نیاز به عمل جراحی فک دارند و بعضی دیگر به ارتودنسی به حل مشکل می پردازند.
در این مقاله قصد داریم به ارتودنسی جلو بودن فک اشاره نماییم و به موارد زیر خواهیم پرداخت.
جلو بودن فک پایین که در اصطلاح آندربایت گفته می شود، زمانی اتفاق می افتد که فک پایین جلوتر از فک بالا قرار گیرد و دو فک باهم تناسب نداشته باشند. این جلوآمدگی ممکن است شدید و یا خفیف باشد که حتی قابل شناسایی نباشد. این اتفاق از دوران کودکی شروع شده و تا حدود17-18 سالگی ادامه خواهد داشت. اگر در سنین خردسالی جلوآمدن فک پایین قابل مشاهده باشد در سال های آتی این وضعیت بدتر می شود.
اگر فک دارای انحراف باشد نیازمند حضور جراح در کنار متخصص ارتودنسی می باشد که نیاز به مقداری جراحی در کنار ارتودنسی می باشد. البته عمل فک به تنهایی و بدون ارتودنسی انجام نمی شود.
در حالت معمول فک ها بالا و پایین باید دقیق بر روی هم قرار گیرند اما در ناهنجاری جلو بودن فک پایین این عمل اتفاق نمی افتد.
اما علت جلو بودن فک پایین درگیر عوامل مختلفی است که به آن اشاره می کنیم:
اگر در خانواده خود یک نفر دچار چنین مشکلی می باشد بدانید که این عارضه به شما به صورت ارثی منتقل گشته است. عده زیادی از افراد این بیماری را از زمان تولد و کودکی با خود به همراه داشته اند که اصولا مشکلات متعددی را برای خود به همراه می آورد.
در زمان کودکی برخی از فعالیت ها در رشد کودکان اختلال ایجاد می کند که از جمله این موارد استفاده بیش از حد کودک از شیشه شیر و پستانک می باشد که منجرب به جلو آمدن فک پایین کودک در بزرگسالی می شود.
افرادی که با تومورهای استخوان دست و پنجه نرم می کنند، ممکن است دچار این گونه از مشکلات بشوند.
ضربه شدید به صورت، که معمولا در سوانح رانندگی اتفاق می افتد از رایج ترین عوامل تاثیرگذار بر ناهنجاری جلوآمدن فک پایین می باشد. گرچه بیشتر موارد با عمل جراحی درمان می گردد اما هرگز دو فک به حالت اولیه خود بازنمی گردد.
افرادی که به این عارضه مبتلا هستند باید به سرعت به درمان فک خود بپردازند. روش های مختلفی برای درمان استفاده می شود که یکی از آن ها عقب کشیدن فک پایین با ارتودنسی می باشد. ولی بعضی از بیماران باید فک خود را با توجه به عکس برداری های انجام شده، عمل نمایند.
ارتودنسی جلو بودن فک پایین فقط بر روی کودکان و خردسالان در حال رشد انجام می شود و بزرگسالان معمولا باید از جراحی جهت عقب کشیدن فک استفاده نمایند. در ارتودنسی برای عقب کشیدن فک کودکان از ماسک های که بر روی فک و صورت کودکان نصب می شود و مانع از رشد بیشتر فک در قسمت پایینی می شود. اگر فشردگی دندان ها مانع انجام فرایند ارتودنسی شود نیاز به کشیدن تعدادی دندان می باشند.
حرکات تمرینی که در کنار ارتودنسی فک پایین ماهیچه های فک را تحت فشار قرار می دهد:
بهترین زمان برای ارتودنسی جلو بودن فک پایین قبل از پایان رشد جسمی افراد می باشد. این سن برای آقایان حدودا در 19 سالگی و برای خانم ها در 18 سالگی رخ می دهد. که اگر قصد ارتودنسی دارند باید هرچه سریع تر اقدام نمایند زیرا باید جلو رشد بیش از حد فک گرفته شود. بهترین زمان انجام این نوع از درمان در سن هفت سالگی می باشد. البته نتایج موفقیت آمیز در سنین دوازده سالگی مشاهده شده است.
قطعا هزینه درمان ارتودنسی به میزان عارضه، مدت زمان درمان، تخصص دندان پزشک بستگی دارد. اما اگر فک نیاز به جراحی داشته باشد بیمار باید هزینه بیشتری پرداخت نماید.