اپن بایت دندان یا نیش باز چیست؟ این عارضه در اثر چه چیزی به وجود می آید؟ درمان ارتودنسی دندان چه کمکی می تواند به رفع آن بکند؟ اینها سوالاتی است که افرادی که دارای اپن بایت هستند از متخصص ارتودنسی خود می پرسند.
✍دسترسی سریع
Toggleامروزه بسیاری از بیماران دچار مشکلات صحبت کردن و جویدن غذا هستند. اما نمی دانند که این مشکل از کجا پیدا شده است. باز بودن دندان ها در حالت بسته بودن دهان را اپن بایت یا نیش باز می گویند. این یک اختلال در فک است و درمان آن امکان پذیر است. به تعبیر دیگر نیش باز یک نوع مال اکلوژن است که به این معنا است وقتی فک ها بسته می شوند دندان ها با هم تماس پیدا نمی کنند.
در درجه اول اپن بایت دندانی به چهار دلیل ایجاد می شود که از این قبیلند:
هنگامی که دندان های کودک در اثر مکیدن انگشت شست یا پستانک یا یک شی خارجی دیگر مانند مداد تحت فشار قرار می گیرد هماهنگی دندان ها از بین می رود و می تواند منجر به نیش باز شود.
هنگامی که فردی در حال صحبت کردن و یا توقف در حرف زدن، زبان خود را بین دندان های فوقانی و پایینی با فشار قرار می دهد این باعث اپن بایت دندان می شود. همچنین تهاجم زبان می تواند باعث شکاف بین دندان ها شود.
گاهی اوقات بیمار از زبان خود استفاده می کند تا دندان هایش را از هم جدا نگه دارد. این می تواند باعث فشار به فک و درد مزمن فک یا اختلالات (TMJ یا TMD) شود.
این عارضه در اثر ژنتیک است و زمانی اتفاق می افتد که فک ها رشد موازی باهم ندارند. باز بودن دندان ها در حالت بسته بودن دهان یا اپن بایت دندان حالتی است که در اثر مشکلات اسکلتی و ژنتیکی رخ می دهد.
بسیاری از درمان ها برای اپن بایت وجود دارد. یک ارتودنتیست توصیه های خاصی را بر اساس سن فرد و اینکه آیا بیمار در سن دبستانی است یا دوران پس از بلوغ استخوانی را می گذراند دارد.
روش های درمانی پیشنهاد شده عبارتند از:
اپن بایت دندان یا نیش باز می تواند باعث ایجاد تعدادی از عوامل و عوارض جانبی شود.
این عوارض عبارتند از:
اپن بایت دندان یا نیش باز در هر سنی قابل درمان است. اما اگر شما قبل از بلوغ استخوانی برای درمان آن اقدام کنید، درمان بسیار ساده تر و با درد کمتری همراه است.
کودکان مبتلا به نیش باز باید یک ارزیابی در نزد متخصص ارتودنسی کودکان داشته باشند. در حالی که برخی از دندان های کودک در حدود 7 سالگی رویش می کنند این سن برای جلوگیری از رویش نامناسب بسیار مهم تلقی می شود. بنابراین اصلاح رفتار و جلوگیری از رویش های نامناسب در سن 7 سالگی می تواند والدین را ترغیب کند که کودکشان را به ملاقات یک ارتودنتیست ببرند.
بیشتر بخوانید: نکات مهم درباره رویش دندان کودکان
برای بزرگسالان درمان اپن بایت کمی دشوار تر و پیچیده تر است. زیرا آنها ممکن است نیاز به درمان ترکیبی داشته باشند. درمان ترکیبی عبارت است از درمان رفتاری و مکانیکی (درمان ارتودنسی) یا حتی در موارد خاص ممکن است نیاز به عمل جراحی فک وجود داشته باشد.