آیا شما هم پیرامون ” ارتودنسی ثابت فک بالا ” سوالاتی دارید؟ برای اینکه با ارتودنسی ثابت فک بالا بیشتر آشنا شوید، تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
استفاده فراوان جراحی فک بالا در شش سال گذشته سبب تصحیح مشکلات دندان و چهره شده است. هدف هر یک از متخصصان ارتودنسی و جراحان فک و دهان باید به وجود آوردن چهره و دهانی زیبا برای این گروه از افراد باشد. امروزه در کشورهای اروپایی با روش ارتودنسی به کمک کورتیکوتومی به نام ارتودنسی سریع برای درمان استفاده می شود.
✍دسترسی سریع
Toggleارتودنسی ثابت به این معناست که بیمار نمی تواند دستگاه ارتودنسی را از دهان خود خارج نماید و ارتودنسی به صورت ثابت بر دهان متصل شده است. مدت زمان درمان ارتودنسی ثابت معمولا دو ساله می باشد اما می تواند با توجه عوامل مختلف این مدت کم یا زیاد گردد.
از جمله این عوامل: سن بیمار، سرعت جابه جایی دندان ها و نوع ناهنجاری می توانند تاثیرگذار باشند. برخی از افراد این سوال برایشان پیش می آید که آِیا امکان ایمپیلنت قبل از ارتودنسی وجود دارد؟ در جواب به این سوال باید گفت که ابتدا فرایند مرتب سازی دندان ها توسط متخصص با ارتودنسی انجام می گردد و سپس به اپمپیلنت می پردازند.
در درمان به روش ارتودنسی ثابت بیمار مکلف به حضور در مطب دکتر حداقل هر یک ماه می باشد.
هدف از درمان دندان با ارتودنسی ثابت، بهبود کارکرد دهان و دندان، جابه جایی آسان دندان ها، بهبود زیبایی دهان و دندان و در نتیجه آن افزایش اعتماد به نفس در فرد می شود.
در هر دوره سنی و زمانی فرد می تواند اقدام به ارتودنسی دندان های خود کند ولی هرچه سن افراد بیشتر می شود دندان ها با سرعت کمتری جابه جا می شوند. اما بهتر است که بیمار قبل از بلوغ به متخصص برای ارتودنسی فک های خود مراجعه نماید تا بتوان از رشد نادرست فک ها جلوگیری کرد. بهترین زمان برای ارتودنسی فک بالا بین 7 تا 13 سال می باشد.
مهم ترین عامل تاثیرگذار بر ارتودنسی فک بالا، ساختار چهره، فک و ژنتیک می باشد.
عوامل دیگر مانند: افتادن زود هنگام دندان های شیری، التهاب و سرخی دهان و دندان ها، عدم شست و شو مداوم دهان از عوامل تاثیرگذار بر تشخیص الزام ارتودنسی فک بالا می باشد.
اساسی ترین نکته در درمان ارتودنسی دندان ثابت فک بالا، سن بیمار و همین طور مقدار و میزان عارضه می باشد. به این دلیل که اگر بیمار متخصص یک کودک با سن پایین باشد برای ارتودنسی فک نیاز به هدگیر می باشد. هدگیر وسیله است که یک قسمت آن به سر یا پیشانی و قسمت دیگر جهت انجام ارتودنسی به فک متصل می گردد. در بزرگسالان در صورت حاد نبودن مشکل با استفاده از براکت ها توسط متخصص به درمان می پردازند اما اگر عارضه شدید باشد علاوه بر ارتودنسی فک بالا نیاز به عمل صورت و فک می باشد.
متخصص موظف است که نکات بهداشتی را در حین کار رعایت کند تا منجرب به غفونت و مشکلات دیگر نشود.
معمولا در میان متخصصان ارتودنسی فک بالا نسبت به ارتودنسی فک پایین هزینه بیشتری به دنبال دارد. البته موارد بسیاری در تعیین قیمت دخیل هستند.
با توجه به تعرفه قیمت ها در سال 98 هزینه ارتودنسی ثابت یک فک با ریتینر برای هر فرد در تهران مبلغی حدودا 9 میلیون ریال و هزینه براکت بین 2 میلیون تا 6 میلیون ریال با توجه به جنس براکت، متغییر است.
احتمال دارد بیمار در اوایل درمان ارتودنسی دچار درد های طاقت فرسایی شود که به مرور زمان کمتر خواهد شد. با توصیه متخصص خود در طی فرایند درمان از مسکن های مختلف استفاده نمایید.
در طول درمان بیمار ملزم به اجرا نکاتی می باشد که متخصص بیان نموده همین طور باید هر چند مدت جهت چکاپ به متخصص ارتودنسی مراجعه نمایید. اجرا هر یک از نکاتی که در بالا متن ذکر شد، می تواند در روند بهبود و سرعت درمان موثر واقع گردد.