آیا از دندانهای خود راضی هستید؟ برای درمان بهپیش متخصص ارتودنسی مراجعه نمودهاید؟ از درمان دندانها با ارتودنسی، اضطراب دارید؟ فقط لازم است با نحوه درمان دندانها با ارتودنسی آشنا شوید تا بتوانید تصمیم مناسبی برای برگرداندن زیبایی به دندانهای خود، بگیرید. دندان نیش ازجمله دندانهای میباشد که در گوشهی دهان قرار دارد. دندان نیش به دلیل نحوه قرارگیری دردهان، میتواند تأثیر بسزایی در زیبای افراد بگذارد. یکی از راههای حل کردن این مشکلات، ارتودنسی دندانها میباشد. اگر از دندانهای نیش خود رنج میبرید و به فکر درمان دندانها میباشد، در ادامه این نوشته ما را همراه کنید.
آشنایی با ارتودنسی دندان نیش
ارتودنسی دندان نیش به جهت درمان این دندانها مورداستفاده قرار میگیرد. دندانهای نیش معمولاً به سمت بالا حرکت کرده و یا بیرون از قوس دندانهای بیمار جابهجاشدهاند. اگر بیماران با این مشکل مواجه باشند که در هنگام صحبت کردن و خندیدن دندانهای نیش موردتوجه افراد قرار میگیرند که نیاز فراوانی به درمان هرچه سریعتر دندانهای خوددارند.
باید این نکته را در نظر داشت که دندانها نیش به دلیل قرارگیری در گوشه دهان باعث پر نشان دادن لب و صورت میشود و به داشتن لبخندی زیبا کمک میکند. افرادی که به زیبایی چهره خود اهمیت فراوان میدهند، لازم است به متخصص ارتودنسی نیز مراجعه نمایند.
ارتودنسی دندانهای نیش در کودکان
ارتودنسی دندانهای نیش در کودکان از انعطافپذیری بیشتری نسبت به بزرگسالان برخوردار است و درنتیجه انجام ارتودنسی آسانتر و راحتتر انجام میپذیرد. در ارتودنسی نیش، دندانهای بالایی با استفاده از بریس ها روبهجلو حرکت میکنند. در این نوع از ارتودنسی میتوان انتظار رشد فک بالا و یا پایین و یا هردو آنها را در خردسالان داشت. به خانوادهها توصیه میشود که حتماً کودکان خود را در سن هفتسالگی پیش متخصص ارتودنسی کودکان ببرند تا دندان ها به طور کامل چکاب شده و از ناهنجاریهای آینده در دندانها جلوگیری کند.
علت تشکیل ناهماهنگی دندان نیش
اساسیترین دلیل در رشد نادرست دندانهای نیش، کوچک بودن فک بیمار و کمبود فضا میباشد.
کمبود فضا برای رشد دندانها نیش عموماً تحت تأثیر مواردی همچون پوسیدگی دندان و یا افتادن زودهنگام آن میباشد. اگر این معضل بهموقع درمان نشود، بدون تردید باعث کاهش فضای رشد دندانها دردهان خواهد شد. در بعضی از بیماران، دندانهای عقب با توجه به عوامل گوناگون به سمت جلو رشد میکند و فضای رشد دندانهای نیش را اشغال میکند و این دندانها مجبور خواهند بود به سمت جلو و یا بیرون رشد خود را ادامه دهند؛ اما در اکثریت افراد، دندانهای نیش به سمت بیرون کج میشوند که صنعت ارتودنسی وظیفهترمیم و درمان این نوع از دندانها را به عهده میگیرد.
عوارض ارتودنسی دندان
بعد از هر دفعه مراجعه به متخصص، احساس درد در دندانهای بیمار به وجود میآید. هدف از قرارگیری بریس ها، جابهجایی دندانهای شماست پس قطعاً با درد و سردرد همراه خواهد بود. در این موارد، استفاده از قرصهای مسکن برای کم شدن درد دندان میتواند کمککننده شما باشد. همینطور به دلیل فشاری که به دندانها وارد میشود، احساس درد فک نیز عادی میباشد و میتوان با مصرف مسکن رفع یا کاهش داد.
به دلیل مکانی که بین سیمها و دندان وجود دارد، امکان تجمع باکتریها در این فضا بسیار زیاد است؛ بنابراین باید اشخاصی که از ارتودنسی دندانها استفاده میکنند توجه زیادی در پاکیزه کردن دندانها و سیمهای خود داشته باشند.
مدتزمان ارتودنسی دندان نیش
مدتزمان درمان دندانها با ارتودنسی (بریس های سنتی یا بریس های نامرئی) مورداستفاده قرار گیرد، دوره درمانی ارتودنسی شما حدوداً شش تا بیستوچهار ماه به طول میانجامد. درصورتیکه میزان ناهنجاری های دندان کمتر باشد، ارتودنسی دندانها کوتاهتر و برای مشکلات پیچیدهتر، میزان درمان افراد بیشتر خواهد بود. بعد از برداشتن سیمها از روی دندانها، بیمار ملزم به استفاده ریتینر میباشد. متخصص ارتودنسی عموماً سریعترین و در این حال کم ریسک ترین راه احتمالی را جهت صاف نمودن دندانها پیش پای شما قرار میدهد. وظیفه سیمهای ارتودنسی جابهجایی دندانها به سمت موقعیت مناسب دندان میباشد. باید توجه کرد که افزایش سرعت در جابهجایی دندانها میتواند باعث ضربه و آسیب به استخوان و از بین رفتن لثه گردد که کنترل کردن این موارد بر عهده متخصص ارتودنسی میباشد.
عوامل مؤثر بر ارتودنسی دندان نیش
عوامل زیادی بر روی ارتودنسی دندانها بهویژه درمان دندانهای نیش مؤثر میباشد. عواملی همچون سن بیمار، میزان انحراف دندان نیش، مسیر انحراف دندان محل و میزان قوس دندان بر روی ارتودنسی دندان نیش و روشهای درمانی تأثیر بسزایی دارد.
بعضیاوقات اگر زاویه دندانهای نیش برای انجام ارتودنسی و سیم گذاری مناسب نباشد و در صورت قرار دادن سیمها امکان فشار بر روی دندانها دیگر وجود دارد و در این شرایط بیمار بهجای ارتودنسی باید به جراحی دندانها رو آورد و پس از کشیدن دندانها و ایجاد فضای مناسب، ارتودنسی توسط متخصص آغاز خواهد شد.
اما این نکته را در نظر داشته باشید که اگر درمان ارتودنسی با کشیدن دندان همراه باشد، نظر متخصص برداشتن دندان نیش نیست. در غیر این صورت حتماً با متخصصان ماهر این حوزه مشورت کنید.
هزینه ارتودنسی دندان نیش
هزینه ارتودنسی مانند هر خدمت دندانپزشکی دیگری تحت تأثیر عوامل مختلفی مانند سن بیمار، نوع، زمان درمان، عوارض پس از درمان و توانایی دندانپزشک ارتودنسی، متفاوت میباشد؛ بنابراین مراجعه به مشاوره دندانپزشکی و مشخص نمودن نوع درمان و اجتناب از مراجعه افراد به اشخاص بیتجربه و غیرحرفهای تا حد زیادی هزینه ارتودنسی را کم میکند و مانع از هزینههای اضافی میشود.