ایمپلنت دیجیتال که یکی از شگفتی های دنیای دندانپزشکی مدرن محسوب می شود، نوعی ایمپلنت بدون جراحی است. در این روش کاشت دندان با بالاترین دقت و کمترین میزان برش انجام می شود. در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر با این روش ایمپلنت دندان و مزایا و معایب آن آشنا شوید.
✍دسترسی سریع
Toggleقبل از کاشت ایمپلنت دیجیتالی نیاز است که عکس رادیوگرافی سه بعدی از فک تهیه شود که به آن cbct گفته می شود. متخصص ایمپلنت با بررسی وضعیت فک و دندان ها می تواند تشخیص دهد که آیا فرد کاندیدای این روش کاشت ایمپلنت می باشد یا خیر.
در صورتی که تشخیص پزشک این باشد که شما کاندیدای مناسبی برای کاشت ایمپلنت دیجیتالی هستید، با استفاده از تکنولوژی شبیه سازی سه بعدی پردازش های لازم انجام می شود.
پس از اینکه پردازش های لازم انجام شد، بهترین وضعیت برای کاشت ایمپلنت دیجیتال طراحی می شود و بهترین طول و قطر ایمپلنت نیز با توجه به وضعیت استخوان فک، جایگاه عصب و سینوس، معین می شود. در این مرحله طرح باید توسط ایمپلنتولوژیست تایید شود. پس از اینکه طرح توسط ایمپلنتولوژیست تایید شد و در نهایت به کمک پرینتر سه بعدی، گاید ایمپلنت که از جنس پلاستیک شفاف است تهیه می شود.
بیشتر بخوانید … ایمپلنت فوری چیست؟
در این روش کاشت ایمپلنت دندان، از یک شبیه سازی نرم افزاری سه بعدی به منظور بررسی وضعیت استخوان فک و موقعیت عصب استفاده می شود. در روش کاشت ایمپلنت دیجیتالی برخلاف کاشت ایمپلنت سنتی، از کمترین برش استفاده می شود؛ به همین دلیل درد ناشی از این روش کاشت دندان به حداقل ممکن می رسد.
ابتدا گایدی که از پلاستیک شفاف تهیه شده است، محلی که قرار است ایمپلنت کاشته شود را مشخص می کند و در دهان بیمار قرار می گیرد. گاید ایمپلنت محل دقیق کاشت ایمپلنت را تعیین می کند و از این اینکه به دندان های اطراف یا عصب آسیبی وارد شود؛ جلوگیری می کند. جراح فک و متخصص ایمپلنت پس از بی حس کردن ناحیه، حفره کوچکی برای قرار دادن پایه ایمپلنت در لثه و استخوان فک بیمار ایجاد می کند. این مرحله از ایمپلنت دیجیتال طبق محاسبات و اندازه گیری های دقیقی که از قبل انجام شده است، انجام می شود و در نهایت روکش در کوتاه ترین زمان ممکن نصب می شود و شما صاحب دندان می شوید.
اینکه شما کاندیدای مناسبی برای کاشت دندان دیجیتال هستید یا خیر را متخصص ایمپلنت تشخیص می دهد اما به طور کلی کاشت ایمپلنت دیجیتال برای افراد با شرایط زیر که امکان کاشت معمولی را ندارند مناسب تر است:
برای کاشت ایمپلنت دیجیتال معمولا محدودیت سنی وجود ندارد تنها باید دختران پس از سن 15 سالگی و پسران پس از سن 17 سالگی اقدام به این درمان کنند.
تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی در موارد زیر است:
جنس و نوع روکش تاثیر بسزایی در تعیین قیمت ایمپلنت دیجیتال دارد. اما به طور کلی هزینه ایمپلنت دیجیتال از ایمپلنت معمولی بیشتر است. از جمله دلایل بالا بودن قیمت این روش ایمپلنت عبارتند از: